De liefste Valentijnsdag ooit!

De liefste Valentijnsdag ooit!

Valentijnsdag is een commercieel feest, waar cadeaus, kaarten en bloemen worden gegeven als uiting van liefde en affectie. 
Het vieren van liefde kan vele vormen aannemen, zoals het schrijven van een lieve kaart, het geven van een attent geschenk of het doorbrengen van quality time met geliefden. Het belangrijkste is om te laten zien dat je om de mensen in je leven geeft en ze waardeert.
Om jouw Valentijn te verrassen met het allerliefste cadeautje hebben wij een Valentijns giftguide gemaakt met daarin allemaal leuke en lieve cadeautjes. We pakken alles mooi voor je in zodat je helemaal klaar bent om jouw geliefde in het zonnetje te zetten. 
Het belangrijkste is dat het cadeau vanuit het hart komt, het is niet altijd nodig om veel geld uit te geven, soms zijn de kleine, persoonlijke cadeaus het meest waardevol. Luister naar je geliefde, ze zal zeker blij zijn met wat ook gegeven wordt, en het zal zeker laten zien hoeveel je om haar geeft.
Wil je weten hoe Valentijnsdag is ontstaan? Lees dan nog even verder.. 
De oorsprong van Valentijnsdag is niet helemaal duidelijk, maar er zijn verschillende verhalen en theorieën over hoe deze traditie is ontstaan.
Een van de meest voorkomende theorieën is dat de dag is vernoemd naar een heilige genaamd Sint-Valentijn. Er zijn echter meerdere heiligen met de naam Valentijn, dus het is niet duidelijk welke heilige de oorsprong van deze dag is.
Sommigen geloven dat de dag is vernoemd naar een priester die in de 3e eeuw leefde en die de dood is ingegaan omdat hij huwelijken bleef voltrekken voor christenen, die verboden waren tijdens de Romeinse regering.
Een andere theorie suggereert dat Valentijnsdag oorspronkelijk een heidense feestdag was die werd gevierd in het midden van de winter. Dit feest, genaamd Lupercalia, was gericht op het versterken van de vruchtbaarheid en het aantrekken van een partner.
De moderne viering van Valentijnsdag begon eind 14e eeuw in Engeland en Frankrijk. Rond deze tijd begonnen mensen elkaar liefdesbrieven te sturen en cadeautjes te geven. De traditie verspreidde zich snel naar andere delen van Europa en later naar de Verenigde Staten.